Bollekesfeest

16 tem 18 augustus 2019

Bollekesfeest

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus 2019 laat het Bollekesfeest de Antwerpse binnenstad opnieuw bruisen. Wat jaren geleden begon als een culinair festival is uitgegroeid tot een groots, hedendaags en supergezellig volksfeest dat alle Antwerpse troeven – van vroeger en nu – in de kijker zet.

Kom gezellig iets eten en drinken, zie straffe artiesten aan het werk of verken de stad met een gids. Ook voor kinderen is het een fantastische driedaagse met dansworkshops, een kinderdorp en een grote spetter-spatter-speelfontein.

Ga naar website
Exotische markt

Elke zaterdag

Exotische markt

Elke zaterdag is er op de Oudevaartplaats, aan de Stadsschouwburg van Antwerpen, markt. Deze zaterdagmarkt, ook bekend als de vreemdelingenmarkt gaat door van 8 tot 16 uur. De vreemdelingenmarkt dankt zijn naam aan de vele exotische groenten en fruitsoorten die je hier kan kopen. Naast de Turkse, Marokkaanse en zuiderse specialiteiten vind je hier ook locale producten.

Ga naar website
Bezoek stadsbrouwerij De Koninck

Hele jaar door

Bezoek stadsbrouwerij De Koninck

Sinds jaar en dag worden de bieren van De Koninck, waaronder het befaamde “Bolleke”, gebrouwen  aan de Mechelsesteenweg. Stadsbrouwerij De Koninck opende in 2015 een belevingscentrum en zette daarmee zijn deuren open voor het grote publiek. In het centrum volg je een parcours waarbij je het verhaal van de brouwerij hoort, ziet en proeft. Ook op de site van De Koninck vind je een culinair mini-stadje, waar je chocolade, kaas, vleeswaren en brood proeft en waar je zelfs op restaurant kan.

Geopend van dinsdag tem zondag, van 10u tot 18u (laatste toegang & ticket om 16u30) Gesloten op maandag. Elke zaterdag geopend tot 22u met de laatste toegang tot de tour om 20u.

Meer informatie